Pienen Pienet ry on keskosten ystävien yhdistys.

Yhdistyksen nimissä jaamme tietoa keskosuudesta ja tarjoamme tukea ennenaikaisen syntymän kokeneille perheille. Tietoa löytyy kotisivuiltamme, Facebookista sekä Instagramista nimellä @pienenpienet.

Yhdistyksen jäsenhaku ei ole tällä hetkellä aktiivisena.

Pienen pienestä suureksi

Yhdistyksen toiminnan takana toimii kaksi keskoslapsen äitiä, Veera ja Linda.

Aloitimme alkuvuonna 2018 Pienen Pieni Pikkuveli nimisen lastenkirjan kirjoittamisen. Halusimme alkaa päivittämään lastenkirjan etenemisvaiheita sosiaaliseen mediaan, ja niin kirjan nimeä kantavat Instagram- ja Facebook-sivut saivat alkunsa.

Aloimme jakamaan sivuillemme erilaisia tietoiskuja keskosuudesta, pidimme arvontoja, sekä jaoimme kokemusasiantuntijoiden kirjoituksia. Suurinta suosiota ovat kuitenkin saaneet vanhempien vapaaehtoisesti jakamat keskoskertomukset, joita julkaisemme sivuillamme.

Toimintamme otti tuulta alleen niin hienosti, että päätimme lähteä rakentamaan kaikesta toiminastamme yhdistystoimintaa. Tavoitteemme on saada keskosuus näkyvämmäksi, sekä puhuttaa ja luoda keskustelua aiheesta. 

Hyväntekeväisyys on olennainen osa työtämme. Erilaiset keräykset ja kampanjat järjestämme aina keskosten hoidon kehittämisen, ja keskosperheiden hyvinvoinnin hyväksi. Järjestämme myös kerran kuussa Keskoskahvila-tapahtuman, josta voit lukea lisää täältä. Haluamme valita kaikessa toiminnassamme sen eettisimmän ja ekologisimman vaihtoehdon.